Nicolas Cage, fascinat de Transilvania. Actorul și-ar dori să filmeze în această zonă

Celebrul actor american Nicolas Cage, invitat special al TIFF, a plecat din țara noastră fascinat de experiența pe care a avut-o în Transilvania. Superstarul a vizitat Castelul Bánffy din Bonțida, Salina Turda, dar și mai multe sate din regiune.

Foto: TIFF

Deja cu două filme la activ turnate în România, Nicolas Cage nu ar refuza nici în viitor să transforme atracțiile turistice de la noi în platouri de filmare.

„Întotdeauna am crezut cu tărie în spiritul locului, iar aici, în România, am simțit un spirit puternic, care m-a influențat în bine în munca mea. Sunt inspirat pe deplin în aceste locuri și sper să mai pot face un film aici, cu voi”, a spus Nicolas Cage.

Actorul american a fost impresionat în special de Salina Turda, a explicat Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF.

„Locurile l-au inspirat foarte tare. Îi place foarte mult în România. A vorbit în termeni foarte frumoși de Salina Turda, și pe bună dreptate. Cât despre filmat sigur, și-ar dori să filmeze, a spus chiar la masterclass-ul pe care l-am făcut cu el că spațiul, cumva, i-a evocat spațiul mistic din Călăuza lui Andrei Tarkovsky. Pe mine m-au impresionat inclusiv referințele cinefile pe care le-a avut și da, cred că dacă ar avea ocazia să filmeze acolo, ar îmbrățișa-o 200%”, a spus Mihai Chirilov.

Foto: Salina Turda

Nicolas Cage a făcut și o incursiune gastronomică în scurta călătorie în România. S-a delectat cu varză a la Cluj, mămăliguță și gulaș. Celebrul actor american a stat patru zile în țara noastră, fiind premiat în cadrul TIFF cu Trofeul Transilvania pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: