Marcel Iureș, unul dintre cei mai iubiți actori români de teatru și film, va fi celebrat la cea de-a 18-a ediție a TIFF

Cunoscutul actor Marcel Iureș va primi Premiul de Excelență în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. El va fi recompensat cu acest trofeu pentru cariera sa în teatru și film.

Marcel Iureș a debutat ca actor chiar pe scena Teatrului Național din Cluj, în urmă cu 40 de ani. Pe lângă rolurile importante din teatru și film, Marcel Iureș a jucat și în producții cinematografice internaționale, alături de nume precum Tom Cruise, Brad Pitt, Nicole Kidman, Johnny Depp sau George Clooney .

„Domnul Marcel Iureș a acceptat să primească Premiul de Excelență al festivalului. Vorbeam acum câteva zile cu el la telefon și ne-am adus aminte de prima ediție a TIFF-ului, când a acceptat să prezideze din postura de președinte de onoare acea primă ediție. Cariera lui este fabuloasă. În partea a doua a festivalului vom proiecta și un film în care a jucat și vom putea sta de vorbă despre o carieră întinsă pe zeci de ani în film și teatru”, a spus directorul TIFF, Tudor Giurgiu.

Marcel Iureș va primi Premiul de Excelență al TIFF în 8 iunie, în cadrul Galei de închidere a evenimentului. În onoarea sa va fi proiectat, în cadrul festivalului, filmul „O vară de neuitat”, regizat de Lucian Pintilie.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: