Adi Despot, la EBS Radio: Clujul este în momentul de față, dacă nu cel mai mișto, atunci unul dintre cele mai mișto orașe din țară

Solistul trupei Vița de Vie, Adi Despot, a vorbit astăzi la EBS Radio despre pasiunea pe care o are pentru single malt. Artistul participă la Cluj la o degustare de whisky și a lăudat orașul de pe Someș, pe care îl consideră mult peste Timișoara și, din anumite puncte de vedere, chiar și peste București.

„Clujul este mult-mult peste Timișoara, este și mult peste București, din anumite puncte de vedere și chiar mă bucur foarte tare. Te-am rugat înainte de emisiune să mă lași să intru într-un birou să mă uit la împrejurimi, arată superb de aici, de la voi, de la radio, și mă bucur foarte tare că orașul ăsta pe care-l iubesc din 1994 – cred că atunci am ajuns aici cu Școala vedetelor, dar Clujul arăta cu totul și cu totul altul atunci – mă bucur că orașul ăsta a înflorit, că este în momentul de față, dacă nu cel mai mișto, unul dintre cele mai mișto orașe din țară”, a spus solistul în emisiunea Respiro, realizată de Adrian Ardelean.

Adi Despot susține că în Cluj este al doilea cel mai mare fan-club al trupei Vița de Vie din țară. Următorul concert al trupei rock în Cluj este programat în luna aprilie.

Solistul a vorbit despre pasiunea pentru single malt, un whisky obținut într-o singură distilerie. „Ceea ce mă atrage pe mine cel mai tare la single malt este povestea din spatele fiecărei distilerii. Sunt povești de viață fantastice, cu oameni care au desăvârșit niște rețete, iar rețetele astea sunt secrete de familie. (…) Multe dintre distileriile din Scoția sunt în continuare afaceri de familie”, a spus artistul, care este unul dintre ambasadorii Single Malt Society.

„Ce-și dorește Single Malt Society este să facă niște întâlniri cu oameni cunoscători ale single malt-ului sau cu amatori care vor să-i deprindă gustul și, încet-încet, să creștem, astea sunt așa niște vise mari, calitatea consumului de alcool din România. (…) E greu, pentru că provenim dintr-o cultură balcanică, unde cantitatea a luat întotdeauna fața calității, suntem în continuare pasionați de numere, de litri”, a explicat Adi Despot.

Ascultă aici integral interviul cu Adi Despot:

Foto: Cristi Popescu

Ne poți asculta și aici: