Amendă de 129 de milioane de dolari pentru o celebră actriță din China, Fan Bingbing, vinovată de evaziune

Starul cinematografiei chineze Fan Bingbing, celebră pentru rolul din filmul „X-Men: Days of Future Past”, a primit o amendă de 129 de milioane de dolari, după ce a fost găsită vinovată de evaziune fiscală.

Ea a dispărut din lumina reflectoarelor în ultimele luni, după ce au apărut informații potrivit cărora ar fi evitat să-și plătească impozitul pe o sumă mare de bani primită pentru un rol.
Starul a scris astăzi primul mesaj pe rețeaua de socializare Weibo, prin care își cere scuze fanilor și Partidului Comunist pentru delictul comis. „Fără Partid și fără politicile eficiente ale țării, fără atenția plină de iubire a maselor nu ar exista Fan Bingbing”, a scris Fan Bingbing, potrivit time.com, citat de Mediafax.

Actrița, modelul și producătoarea de film, în vârstă de 36 de ani, este o vedetă în China, dar și la Hollywood, după ce a jucat în filmul „X-Men: Days of Future Past”, de Bryan Singer.

Agenția de presă Xinhua a scris că ea nu va fi pusă sub acuzare dacă își va plăti datoriile. Anul trecut, Fan s-a situat pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogate celebrități din China, cu venituri de 43 de milioane de dolari.

Fan Bingbing este una dintre cele cinci actrițe celebre care vor juca în viitorul thriller hollywoodian „355”, alături de Jessica Chastain și Penelope Cruz.

Sursa foto: Facebook/Bingbing Fan

Ne poți asculta și aici: