Președintele Franței insistă că Uniunea Europeană trebuie să aibă propria armată

Uniunea Europeană trebuie să își înfiinţeze propria armată, pentru a reduce dependenţa de Washington în materie de apărare, crede preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

„Nu vom putea apăra europenii dacă nu decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care este la frontierele noastre şi care arată că poate fi ameninţătoare, trebuie să avem o Europă care să se poată apăra mai mult de una singură, fără a depinde doar de Statele Unite, şi care să fie mai suverană”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat postului Europe 1, citat de Mediafax.

Preşedintele Franţei a avertizat, fără a oferi detalii, că există „puteri autoritariste ce reapar şi se reînarmează la frontierele Europei”.

„Trebuie să ne apărăm de China, de Rusia şi chiar de Statele Unite ale Americii”, a adăugat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Figaro.

Liderul de la Paris a denunţat decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia. „Cine va fi victima principală a acestei decizii? Europa şi securitatea sa”, a avertizat el.

Sursa foto: Facebook/Emmanuel Macron

Citește și: Președintele Franței propune un plan de apărare colectivă al Uniunii Europene