Aproape 10.000 de voturi pentru proiectele tinerilor clujeni. 49 de inițiative vor primi câte o finanțare de 4.500 de lei

Aproape 10.000 de voturi au fost înregistrate în cadrul procesului participativ Com’ON Cluj-Napoca. Clujenii au avut de ales între 123 de inițiative de dezvoltare a orașului, propuse de tineri cu vârste curpinse între 14 și 35 de ani.

„Teatrul mut”, un proiect care vizează organizarea unor ateliere în care tinerii să învețe teatru, fotografie, pantomimă, dans sau jonglerie, a obținut cele mai multe voturi din partea participanților, adică 247.

Pe locurile următoare sunt: „Cu Super Traistă la Super Market”, proiect care vizează înlocuirea pungilor de plastic cu unele eco, „Compost la festivaluri”, prin care se propune colectarea alimentelor nefolosite din apartamentele clujenilor, dar și de la festivaluri, „POLIart”, care presupune susținerea unor tineri care au ales arta ca domeniu secundar de activitate, și „Lectură în aer liber”, prin care vor fi organizate ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani.

„Primele 49 de inițiative, în ordinea voturilor, se intenționează a fi finanțate cu 4.500 de lei/inițiativă și a fi puse în practică în perioada mai – noiembrie 2019. Pe lângă acestea, se intenționează finanțarea unei inițiative înscrise la Com’ON Cluj-Napoca de un grup cu oportunități reduse. Propunerea se intitulează UP your limits!, aparține grupului Handicope și include seri de şezătoare, seri tematice interactive (pe teme precum stigma/prejudecăţile, comportament dezirabil faţă de persoana cu dizabilităţi, mituri legate de dizabilitate), seri de karaoke, ieşiri în comunitate a tinerilor cu dizabilităţi”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Com’ON Cluj-Napoca ‘19 este derulat de Grupul PONT, organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Ne poți asculta și aici: