Au început înscrierile la liceu. Elevii, sfătuiți să completeze cât mai multe opțiuni ca să nu rămână nerepartizați

Absolvenții de clasa a VIII-a care au promovat examenul de Evaluare Națională își pot completa opțiunile pentru înscrierea la liceu.

Acest proces se desfășoară începând de astăzi și până în 8 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în 10 iulie.

Inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, îi sfătuiește pe elevi să își treacă mai multe opțiuni în fișa de înscriere.

„E important să nu își completeze numai câteva opținuni și să aibă surpriza că la o medie destul de bună a rămas pe dinafara. Este bine să utilizeze toate spațiile din fișă și după ce se consultă își trece la media respectivă prioritățile pe care le are, dar și alte coduri, să nu rămână nerepartizat”, a spus Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Notele de la Evaluarea Națională au cea mai mare pondere la înscrierea în licee, de 80%. Restul de 20 de procente reprezintă media de absolvire a gimnaziului.

Clujul a fost fruntaș la Evaluarea Națională, cu un procent de promovare de peste 88% și cu 67 de medii de 10.

Topul școlilor clujene cu cele mai mari medii este condus de Colegiul Național „Emil Racoviță”, urmat de Liceul Teoretic „Elf” și de Școala Gimnazială „Ioan Bob”.

 

 

Ne poți asculta și aici: