Județul Cluj donează, simbolic, bani pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris

Consiliul Județean Cluj a aprobat astăzi alocarea sumei de 100.000 de lei pentru sprijinirea lucrărilor de refacere a catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă în urma incendiului de luni seara.

Propunerea a fost făcută de vicepreședintele forului județean, Vakar Istvan. Consilierii au aprobat propunerea, suma fiind inclusă în bugetul pe 2019 al județului.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a făcut, totuși, o mențiune, și anume că alocarea se va face după ce va fi verificată procedura juridică prin care suma alocată va ajunge la destinatar.

Catedrala Notre-Dame din Paris, clădire-simbol a Franței și nu numai, a fost afectată luni seară de un incendiu puternic.

Importante donații, de sute de milioane de euro, au fost făcute deja de oameni de afaceri din Franța și francezi de rând pentru reconstrucția catedralei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus că lucrările vor dura cinci ani.

Monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, catedrala romano-catolică din inima Parisului, care poartă hramul Fecioarei Maria, a fost construită între anii 1163 și 1345.

Citește și:

Operele de artă din Notre-Dame vor fi transferate la Muzeul Luvru. Restaurarea catedralei va costa sute de milioane de euro

Ovidiu Cornea