FOTO | Victimele incendiului din #Colectiv au fost comemorate la Cluj

Zeci de clujeni s-au adunat la monumentul Memorandiștilor din centul orașului pentru a comemora victimele incendiului de la clubul Colectiv din București.

Trei ani au trecut de la una dintre cele mai mari tragedii care a avut loc în România. Zeci de clujeni au ieșit în centrul orașului pentru a-i comemora pe tinerii care și-au pierdut viața în incendiu sau în spitalele din București și străinătate.

Oamenii au purtat în mâini fotografii cu cei dispăruți și câte o floare.

Din lumânări, pe caldarâm a fost scris numele Colectiv, iar sub numele clubului a fost formată o inimă. Cât oamenii au fost în stradă, din boxe s-a auzit și piesa The Day We Die, pe care trupa Goodbye to Gravity o cânta în momentul în care a izbucnit incendiul devastator.

Câțiva dintre clujeni au declarat pentru EBS Radio că au ieșit în stradă pentru că au fost marcați de acest eveniment și s-au declarat dezamăgiți de faptul că atitudinea clasei politice din România nu s-a schimbat în trei ani, câți s-au scurs de la incendiu.

64 de tineri au murit în urma incendiului de la clubul #Colectiv, care a izbucnit în noaptea de 30 octombrie 2015.

26 de persoane au murit la locul incendiului, iar alți 38 în spitalele din România sau străinătate, unde au fost transferați. Alte 146 de persoane au fost rănite.

Text și foto: Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: