Barry Ferns, comendiant britanic, la EBS Radio: „Brexitul este o nebunie. A fost un vot de protest care a mers prost”

Barry Ferns, un comediant din Marea Britanie a susținut un prim show la Cluj, oraș din care spune că nu mai vrea să plece. El a vorbit la EBS Radio despre comedie, dar și despre o temă fierbinte și anume Brexitul, pe care îl consideră o nebunie.

Barry Ferns (stânga), alături de Adrian Ardelean și Radu Isac, după emisiunea „Respiro”. Foto: EBS Radio

Barry Ferns a fost invitatul lui Adrian Ardelean, la emisiunea „Respiro” de la EBS Radio. Aflat pentru prima dată la Cluj-Napoca, Barry a spus că nu mai vrea să plece. Despre Cluj, crede că este un oraș frumos, unde găsești cafea bună.

El a vorbit și despre Brexit, un subiect important, având în vedere că Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană în anul 2019.

„Eu sunt un om normal, cred că Brexitul este o nebunie. Nu înțeleg. Referendumul a trecut cu doar 1,2% (avans pentru tabăra <<Leave>>, a celor care au dorit ieșirea Marii Britanii din UE – n. red.) și doar 17% din populație a votat. Jumătate din națiunea engleză nu vrea să părăsim Europa. Au fost o gramada de activități ilegale din partea celor care au fost în tabăra <<Leave>> și este practic un vot ilegal”, consideră Barry Ferns.

El a continuat și a spus că Marea Britanie este parte a Europei și ceea ce s-a întâmplat este e ca și cum ai spune că nu mai ai nevoie de un membru al corpului.

„Cred că mulți oameni au votat pro Brexit ca să transmită un mesaj că nu le place ceea ce se întâmplă în Europa, că este foarte mult control, și s-au trezit ziua următoare și Brexitul s-a întâmplat. Nu cred că oamenii chiar au dorit ca UK să iasă din Europa, a fost un vot de protest care a mers prost”, a mai spus Barry.

Despre Theresa May, premierul Marii Britanii, care în ultima vreme s-a făcut remarcată și prin faptul că dansează la diferite evenimente, Barry a susținut că ar putea participa la emisiunea „America’s Got Talent” și să facă carieră.

Vorbind despre meserie lui, cea de comediant, Barry crede că trebuie să te iei foarte în serios, pentru că altfel nu poti să râzi. Adrian Ardelean l-a întrebat și cum se pregătește pentru un show.

„Îmi imaginez că mă duc pe scenă în fața prietenilor și vreau doar să îi fac să râdă. Să fii comediant înseamnă să lucrezi tot timpul, să te gândești la diferite lucruri. Mie, în timpul show-ului îmi place să vorbesc despre ce se întâmplă acum în sala de spectacol. Și e interesat. Oamenii au un istoric diferit, percepții diferite, văd lumea într-un mod diferit”, a venit răspunsul comediantului.

Barry Ferns a fost la emisiunea „Respiro”, alături de comediantul român Radu Isac, stabilit la Londra. Cei doi, alături de artiștii de comedie Alsdair Beckett-King, Harriet Hemsley, și ei din Marea Britanie, au susținut un show în limba engleză în cadrul Comedy Cluj, la cinematograful „Florin Piersic”.

Ascultați mai jos întregul interviu acordat de Barry Ferns și Radu Isac pentru emisiunea „Respiro”, moderată de Adrian Ardelean, care este difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 12.00 – 15.00, la EBS Radio.

 

Ne poți asculta și aici: