BM: Clujenii sunt cei mai interesați din țară de prioritizarea proiectelor de dezvoltare

Clujul conduce în topul voturilor pentru ierarhizarea proiectelor prioritare ale zonei pe platforma lansată recent de Banca Mondială și Federația Zonelor Metropolitane din România.

În doar zece zile, la nivel național s-au consemnat 50.000 de voturi. Potrivit inițiatorilor platformei, cei mai mulți votanți sunt din Cluj – 5.649, urmați de cei din Brașov – 5.255, Timișoara – 4.208, Sibiu – 4.404 și Buzău – 3.804. „Ne-am dori cât mai multă lume să răspundă la chestionar și înainte să o facă să se gândească la aceste proiecte, de ce unul este mai important decât altul”, a declarat, pentru EBS Radio, Marcel Hieroiu, senior expert pe dezvoltare urbană în cadrul Băncii Mondiale.

Pe această platformă, cetățenii din toate județele țării pot ierarhiza zece proiecte majore, particularizate pe fiecare zonă, stabilite de Banca Mondială și Federația Zonelor Metropoloitane din România în urma consultărilor cu autoritățile locale și județene. Votul va continua până în 22 martie, iar experții Băncii Mondiale vor integra răspunsurile într-un raport pe tema dezvoltării aglomerărilor urbane din România.

„Într-o săptămână și puțin au fost deja peste 50.000 de voturi, pentru noi asta este o mare satisfacție. Clujul a trecut în vârf, a depășit Brașovul. Vrem în primul rând ca, la nivel local, comunitățile să vorbească despre proiectele acestea. La fel cum proiectele din Masterplanul național de transport au coagulat comunități locale, regionale în jurul unor proiecte, gen autostrada Moldova, autostrada Sibiu-Pitești, la fel noi sperăm ca, la nivel local, metropolitan, lumea să se coaguleze în jurul unor proiecte, să se focuseze pe ceva constructiv”, a mai spus Marcel Hieroiu.

Citește și: Proiectele Clujului vor fi incluse într-un raport al Băncii Mondiale. Clujenii, chemați să stabilească prioritățile orașului

Sursa foto: Banca Mondială

Ne poți asculta și aici: