Bogdan Mezofi, vocalistul trupei Grimus despre stage diving – „E de ajuns să te adresezi câtorva oameni din fața ta și le spui: ia-mă pe sus”

Bogdan Mezofi, vocalistul trupei clujene de rock alternativ Grimus, a vorbit la EBS Radio despre întâmplarea care l-a făcut să uite de inhibiții pe scenă și care l-a dus până în extrema cealaltă: să fie purtat pe brațe de fani la concerte.

Bogdan Mezofi, în studioul EBS Radio. Foto: Tiberiu Crișan

De câte ori poate, Bogdan, vocalistul trupei Grimus, face baie de mulțime. E cunoscut pentru asta, dar nu a fost întotdeauna așa.

„De câteva ori a fost și stage dive. Am fost precaut și am întrebat înainte (să se lase purtat pe brațe de fani, n. red.). E de ajuns să te adresezi câtorva oameni din fața ta și le spui ia-mă pe sus … După aceea este o relație în lanț, restul publicului se conformează sau intră în joc… Îmi amintesc că în primii trei ani de Grimus eram genul de cântăreț care cânta cu spatele. Pe vremea aia nu stăpâneam emoțiile și mă inhibau și eu de fapt eu nu eram așa. Din starea mea de cântat cu spatele și cu capul în jos, la un moment dat am observat un grup de oameni la o masă care veniseră la concert, au plătit și bilet, dar ei vorbeau între ei în timp ce noi cântam. Cred că pentru mine a fost acel click și am zis <Atât!>. Și m-am dus, m-am pus întâi pe scaun, apoi pe masa lor și din momentul acela ei, din bisericuța lor au intrat în biserica Grimus. Cumva, fără să aibă de ales, nu au mai putut să fie numai ei. Printr-un simplu gest”, a spus Bogdan.

Așa și-a dat seama că acest lucru merită dezvoltat și apoi a ajuns să îi placă să „rupă gardul, câteodată imaginar”.

Trupa Grimus urcă pe scenă de 14 ani, când erau mai puține rețele sociale ca acum și funcționa mai mult promovarea în cluburi.

„Dacă în ziua de astăzi o trupă care debutează ajunge ca în câteva luni să aibă concerte și multe like-uri pe Facebook, să aibă rulaj, când am început noi, acum 14 ani, dura poate doi, trei ani. Lucrurile se mișcă mai repede acum”, spune Bogdan care recunoaște că a lipit și afișe, în special în campusurile studențești.

Vocalistul trupei Grimus a vorbit și despre mirajul Bucureștiului și faptul că trupa a decis totuși să rămână la Cluj.

„Au fost propuneri să plecăm la București, dar parcă, printr-un al șaselea simț, am simțit că orașul va înflori. Și încă înflorește. Eu cred că totul pornește de la sălile în care se cântă și câte sunt. Numărul lor e important”, a spus Bogdan.

Ascultați interviul integral pe care Bogdan Mezofi i l-a acordat lui Tiberiu Crișan la EBS Radio:

X
X
X