Britanicii ar vota acum în favoarea rămânerii țării lor în Uniunea Europeană

59% dintre participanții la un sondaj realizat în lunile iunie și iulie ar susține rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă s-ar organiza un nou referendum privind Brexit, în timp ce 49% ar vota pentru ieșire.

Aceasta este cea mai ridicată rată de susținere pentru apartenența Marii Britanii la UE înregistrată după referendumul din 2016, informează postul de televiziune RTE, citat de Mediafax. Atunci, 51,9% dintre persoanele care au votat au ales ieșirea din Blocul Comunitar.

Guvernul de la Londra a anunțat însă în mai multe rânduri că exclude posibilitatea organizării unui nou referendum privind apartenența Marii Britanii la UE.

Între timp, noi discuții pe tema acordului de ieșire al Marii Britanii din Uniunea Europeană vor avea loc astăzi, la Bruxelles. Negociatorul-șef al blocului comunitar, Michel Barnier, și noul ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, se vor întâlni pentru a stabili noi înțelegeri în privința viitoarelor relații dintre cele două părți.

Brexit-ul se va produce în 29 martie anul viitor, iar un acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană trebuie aprobat atât de către Parlamentul britanic, cât și de cel european.

Sursa foto: Facebook.com/EuropeanCommission

Te-ar mai putea interesa

X
X
X