Călin Petrar, fondator Times New Roman: „În Cluj sunt mai mulți hipsteri decât în București”

Unul dintre fondatorii Times New Roman, Călin Petrar, a vorbit la EBS Radio, într-o discuție cu Adrian Ardelean, despre chiriile și hipsterii din Cluj și București.

„În Cluj sunt mai mulți hipsteri decât în București. Plus că sunt categorii, în București e o singură categorie de hipsteri. Am venit acum câteva luni, am mai fost în Cluj, și mi s-a explicat că sunt două categorii de hipsteri, de ăia care nu se înțeleg, nu se intersectează niciodată. E un nivel la care Bucureștiul nici nu vizează. (…) Am fost dus prin niște localuri de hipsteri, am rămas absolut uluit că există așa ceva”, a spus Călin Petrar, în emisiunea Respiro, realizată de Adrian Ardelean.

Călin Petrar este unul dintre creatorii articolelor, extrem de distribuite pe rețelele de socializare, în care se fac glume pe seama chiriilor mari din Cluj. „Aia cu Harvardul era de anul trecut, am reluat-o pe Facebook pentru că era din nou actuală. Aia de anul ăsta e cu bătrânica cu două garsoniere care iar a făcut accident cu Bentley-ul. (…) Într-adevăr chirile sunt mai mari în Cluj decât în București. E și o chestie de cerere și ofertă: aici lumea tot vine, din București tot pleacă”, a mai spus Călin Petrar.

El recunoaște că pentru a face umor de calitate cea mai importantă este autoironia. „Cel mai important lucru legat de umor este autoironia. Asta pot să o zic, pentru că nu e neapărat o idee originală, o spune absolut oricine. Este absolut necesară. Dacă nu ai capacitatea de a râde de tine n-ai nicio șansă să fii eficient atunci când râzi de cineva. (…) Dacă nu poți să stai cinci minute să vorbești neplăcut despre tine continuu mai bine renunți”, a povestit fondatorul Times New Roman la EBS Radio.

Călin Petrar va susține mâine un workshop de creative writing în cadrul festivalului Comedy Cluj.

Ascultă aici întreaga discuție din emisiunea Respiro:

 

Ne poți asculta și aici: