Câmpia Turzii vrea să intre în Patrulaterul Vestului

Primarul municipiului Câmpia Turzii a solicitat autorităților din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara admiterea în Patrulaterul Vestului, o structură creată de cele patru mari orașe în vederea atragerii fondurilor europene.

„Am văzut în Patrulaterala Vestului un demers inovativ, din punct de vedere administrativ, dar și oportunitate pentru municipiul nostru de a se dezvolta rapid, grație colaborării cu omologii noștri. Prin prisma apropierii geografice, administrative și politice de capitala județului, am putea contribui la dezvoltarea acestui proiect de cooperare inter-regională. Sunt foarte încrezător în răspunsul omologilor mei și aștept cu nerăbdare momentul în care le vom putea transmite cetățenilor noștri că municipiul lor gândește, accesează și implementează proiecte comune cu Oradea, Arad, Timișoara și Cluj Napoca. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că municipiile Arad și Câmpia Turzii au mai colaborat la proiectul cu finanțare Vest-Nord-Vest, ceea ce ne conferă perspective optimiste pentru viitorul apropiat”, a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Acesta susține că municipiul Câmpia Turzii dispune de o serie de avantaje, cum ar fi faptul că este un important nod feroviar și rutier. Dorin Nicolae Lojigan susține că, numai în ultimii doi ani, autoritățile au atras în oraș finanțări europene de peste 30 de milioane de euro. Edilul spune că un alt avantaj în favoarea orașului este forța de muncă bine pregătită, care a dus la atragerea investitorilor și la angajarea locuitorilor în marile firme dezvoltate în parcurile industriale din județ.

Patrulaterul Vestului cuprinde administrațiile din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara, care și-au unit forțele pentru a reuși să atragă mai ușor fonduri europene pentru proiectele importante din regiune. Printre cele mai importante obiective se numără, potrivit viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, realizarea de șosele și de căi ferate de mare viteză între orașele importante din vestul țării.

Sursa foto: Facebook/Primăria Câmpia Turzii

Ne poți asculta și aici: