Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Centrul de Tineret al Clujului se deschide în acest an

Tinerii din Cluj-Napoca vor avea un spațiu al lor. Centrul este unul dintre proiectele propuse în cadrul programului de Bugetare participativă.

Inițiatorii proiectului au luat ca exemplu Centrul pentru tineret din Torino, Italia

Tinerii clujeni vor putea organiza aici activități și evenimente educative, dar și de petrecere a timpului liber, în mod gratuit. Municipalitatea a obținut autorizația de construcție și avizul Ministereului Culturii, necesare datorită faptului că acest Centru pentru Tineret va funcționa într-un imobil monument istoric de pe strada Iuliu Maniu.

Amenajarea și dotarea spațiului va porni după aprobarea bugetului municipiului Cluj-Napoca pe 2019.

„Va fi un spațiu dedicat tinerilor, atât grupurilor informale, cât și organizațiilor de studenți sau tineret. Va fi pus la dispoziția acestora pentru diferite programe, ședințe, absolut orice evenimente doresc să organizeze în acest spațiu. În acest moment suntem în contact cu organizațiile de tineret din Cluj pentru a definitiva și regulamentul și programul noului Centru de Tineret. Dacă toate procedurile merg normal acesta se va deschide până la sfârșitul anului”, a declarat directorul de dezvoltare al municipalității, Ovidiu Cîmpean.

Centrul de Tineret este unul dintre proiectele câștigătoare în ediția din 2017 a programului de Bugetare participativă. Inițiatorii proiectului au estimat investiția la 150.000 de euro.

Ovidiu Cornea