Centura de sud a Floreștiului avansează în ritm de melc: în 2 ani s-a făcut doar 10% din lucrare

Primăria Florești a decis să rezilieze contractul cu antreprenorul centurii de sud a comunei, o alternativă pentru traficul sufocant de pe DN1.

„Așa după cum știți, contractul cu cei de la Diferit SA (câștigătorul licitației pentru execuție Drum de Legătura Sud) a fost reziliat. Dacă ei nu vor să lucreze sau nu sunt lăsați de alții să lucreze, să fie sănătoși”, a anunțat Horia Șulea, primarul comunei Florești, pe contul său de Facebook.

Edilul și-a motivat decizia prin faptul că firma ar fi cerut majorarea sumei prevăzute în contract și a perioadei contractuale. „Având în vedere că cei doi ani pe care i-au avut la dispoziție au expirat în luna iulie, având în vedere că au invocat prețul scăzut al lucrării, pe care l-au oferit ei, au deschis un proces în instanță prin care au cerut prelungirea termenului de execuție și majorarea prețului lucrării, lucru care nu se poate efectua având în vedere că ei și-au asumat un preț fix pe perioada celor doi ani în care și-au asumat efectuarea acestor lucrări”, a declarat Horia Șulea pentru EBS Radio.

Primăria Florești va demara o nouă licitație, iar anunțul de participare va fi publicat pe SEAP la finalul lunii noiembrie. Edilul speră că lucrările vor fi atribuite unei noi companii până cel târziu la jumătatea anului viitor.

Până atunci, drumurile comunale de pe traseul centurii de sud au fost pietruite, pentru ca acestea să poată fi utilizate provizoriu de șoferi. Horia Șulea susține că Diferit a realizat doar 10% din totalul lucrărilor necesare, mai exact forarea unor piloni în zona Răzoare, respectiv lucrări la un pod peste Valea Gârbăului.

Reprezentanții companiei Diferit au precizat pentru EBS Radio că nu pot dezvălui informații cu privire la contractul cu Primăria Florești din motive de confidențialitate.

Firma Diferit a câștigat licitația de execuție a centurii de sud a Floreștiului acum 2 ani, cu o ofertă de peste 26 milioane de lei. Centura are o lungime de 4,7 kilometri.

Sursa foto: Facebook/Horia Șulea

Ne poți asculta și aici: