Contractul pentru studiul de fezabilitate al centurii metropolitane a Clujului va fi semnat săptămâna viitoare

Primăria este pregătită să semneze contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al centurii metropolitane, după ce a reanalizat ofertele depuse, la cererea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Astfel, a fost desemnată câștigătoare firma clasată inițial pe poziția a patra, a cărei ofertă este mai scumpă cu aproape un milion de euro decât a companiei care a fost declarată inițial câștigătoare. „E complexă lucrarea asta și sunt foarte mulți subcontractori, fiecare pe specialitatea lui. Am cerut oferte de la fiecare, atâta a ieșit. Toate specialitățile de proiectare în construcție sunt implicate aici, absolut toate, chiar sunt multe, unul dintre cele mai complexe proiecte”, a declarat pentru EBS Radio reprezentantul firmei, Petru Ciufădean.

Primăria este pregătită de semnarea noului contract cu firma care a înaintat oferta de peste 3,6 milioane de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate al centurii.

„În acest moment suntem în termenul de contestare a deciziei Comisiei de evaluare, este termenul legal de depunere a contestațiilor, de 10 zile. Dacă nu se vor depune contestații, săptămâna viitoare va putea fi semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal pentru centura metropolitană”, a spus Ovidiu Cîmpean, directorul de dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca.

Studiul de fezabilitate al centurii metropolitane ar urma să fie realizat până la finalul lui 2019. Lucrările de construcție sunt preconizate să înceapă în 2020. Centura va lega nodul autostrăzii A3 din Gilău de centura Vâlcele-Apahida. Valoarea proiectului este estimată la 150 de milioane de euro.

Citește și: Frână pentru centura metropolitană. Licitația pentru studiul de fezabilitate, contestată

Sursa foto: clujeuropean.com

Ovidiu Cornea

X
X
X