Clujenii au făcut peste 60.000 de sesizări la Poliția Locală în 2018. Tot anul trecut au fost ridicate peste 6.200 de mașini

Clujenii au trimis peste 60.000 de sesizări la Poliția Locală, anul trecut. Numărul este cu aproape 20% mai mare decât în 2017, potrivit unui raport prezentat astăzi de către instituție.

Clujenii au reclamat, între altele, ocuparea propriilor locuri de parcare, depozitarea ilegală de materiale de construcții, dar și probleme domestice.

„Numărul mare de sesizări înseamnă că clujenii au încredere în Poliția Locală și sesizează problemele pe care le au. Cele mai multe au fost legate de parcări. Cea mai frecventă este, în cartiere, când omul vine acasă și își găsește locul de parcare ocupat. Dar au fost și sesizări pe tulburarea liniștii și ordinii publice, pe construcții și pe mediu. Pe construcții înseamnă că dezvoltatorii nu respectă anumite reguli, nu au plasă de protecție,  nu au rampe de spălare. Pe linie de mediu se referă la depozitări ilegale, foarte multe depozitări ilegale și necontrolate de deșeuri”, a declarat pentru EBS Radio Marcel Bonțidean.

Peste 6.200 de mașini au fost ridicate de către polițiștii locali clujeni anul trecut. Dintre acestea, aproape jumătate provin din alte județe decât Clujul. Totși,  șoferii au devenit mult mai responsabili cu privire la parcarea în locuri interzise față de anul precedent, asta și pe fondul amenzilor mari, spune șeful Poliției Locale Cluj.

„Dacă mergi să-ți ridici  mașina de la RADP plătești 500 de lei, dacă nu o ridici în timp util plătești și staționarea, la care se adaugă alți aproximativ 300 de lei amendă contravențională la Poliție”, a arătat Bonțidean.

Peste 300 de angajați are în acest moment Poliția Locală din Cluj.