Intevenții prompte la Cluj, după ce au fost înființate secții ale Poliției Locale în cartiere

Polițiștii locali clujeni intervin la peste 80% din sesizările primite prin Dispeceratul instituției în mai puțin de 15 minute.

Polițiștii locali ajung la sesizări în mai puțin de 15 minute.

Peste 50.000 de sesizări și reclamații ajung anual la polițiștii locali din Cluj-Napoca, iar aproape jumătate dintre acestea sunt semnalate de clujeni direct prin dispecerat.

Faptul că majoritatea intervențiillor au loc în mai puțin de 15 minute se datorează înființării a șase noi secții, în cartiere.

„Am înființat aceste secții pe cartiere. Acum, în Mănăștur este secție de Poliție, în Grigorescu este secție de Poliție, în Zorilor este încă una. De aici se constată și reducerea asta a timpilor de intervenție. Una este să te duci din centru în Mănăștur sau în Grigorescu și alta să fii în centrul Mănășturului, să ai echipaj acolo. În mod normal nici nu ar trebui să faci 15 minute, doar dacă nu ești la un alt eveniment”, a declarat pentru EBS Radio șeful Poliției Locale Cluj, Marcel Bonțidean.

Cele mai multe reclamații ale clujenilor vizează probleme rutiere, precum blocarea accesului în curți, parcarea pe spațiul verde, sau intrarea unor mașini de tonaj în zone nepermise. Poliția Locală are în prezent aproximativ 300 de angajați.

Poliția Locală din Cluj-Napoca a fost dotată de la începutul acestei luni și cu trei mașini electrice.

Ovidiu Cornea