Clujenii vor decide, prin vot, o parte din proiectele județului

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și noii consilieri județeni, și-au preluat vineri mandatele.

Constituirea deliberativului a avut loc astazi, iar cele 36 de mandate au fost repartizate astfel: Partidul Național Liberal are 19 mandate, în timp ce Alianța USR Plus, PSD și UDMR vor fi reprezentate de câte 5 consilieri. De asemenea în Consiliul Județean Cluj a intrat în premiera și Partidul Mișcarea Populară, cu 2 mandate de consilier.

Aflat la al doilea mandat consecutiv la conducerea Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a solicitat colaborarea noilor consilieri pentru o inițiativă care implică direct cetățenii județului.

„Lansez un prim proiect, la care aștept sa veniți alături de noi: comunitatea clujeană, comunitatea smart, comunitatea prin care cetățenii județului Cluj vor putea să stabilească un set de proiecte importante pentru tot județul, prin diferite forme pe care le vom decide, astfel încât cetățenii să decidă prin votul lor o parte din proiectele județului pe care Consiliul Județean le va derula atât în prezent, cât și în viitor și pe care noi toți suntem obligați să le susținem”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Tot astazi, Consiliul Județean își va desemna cei doi vicepreședinți.