CNAIR se pregătește să scoată la licitație lucrări pe încă trei tronsoane din Autostrada Transilvania

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a retransmis spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentațiile pentru licitații de proiectare și execuție pe încă trei tronsoane ale Autostrăzii Transilvania.

Este vorba de un proiect care vizează proiectarea și execuția lucrărilor pe tronsoanele Nădășelu – Mihăiești, în lungime de 16,80 km, și Mihăiești – Zimbor, în lungime de 13,26 km. Durata contractului este de 96 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

De asemenea, a fost trimisă la ANAP documentația pentru tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului, în lungime de 12,24 km. „Traseul Subsecțiunii 3B2 începe după intersecția autostrăzii cu DN 1G, km 13+260 [Huedin – Zimbor – Tihau (DN 1G)], unde a fost prevăzut un nod rutier, apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul Văii Capusu, intersectează DC 56 în Valea Glodului, între localitățile Bercea și Santa Maria, îndreptandu-se către nord până la intersecția cu DJ 108A (Românești – Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului”, se arată într-un comunicat al CNAIR. Durata contractului este tot de 96 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Un alt treilea proiect vizează lucrări de proiectare și execuție pe tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău, în lungime de 13,5 km. „Traseul Subsecțiunii 3B5 începe la km 66+500. La km 67+740, unde autostrada intersecteazaă DN1H (Aleșd – Nușfalău – Șimleul Silvaniei – Jibou – Rastoci) deviat, a fost prevăzut nodul rutier Nușfalău. Începând cu km 70+000 și până la sfârșitul secțiunii 3B (km 80+054), traseul autostrăzii se desfășoară într-o zonă plată, paralel cu calea ferata 413 (Șimleul Silvaniei – Săcuieni Bihor) și DN 19B (Săcuieni – Marghita – Nușfalău) până la intersecția cu DC 93 (Marca – Port)”, susțin reprezentanții CNAIR. Durata contractului este de 84 luni și cuprinde: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Dupa reverificarea și aprobarea acestora de către ANAP, CNAIR va publica anunțurile de participare în cadrul platformei SICAP.

Ne poți asculta și aici: