Drake este cel mai bine vândut artist al anului 2018

Cântărețul canadian Drake este cel mai bine vândut artist al anului 2018, a anunțat International Federation of the Phonographic Industry, organizația care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global.

Drake este singurul artist care a obținut de mai multe ori acest titlu din partea IFPI, prima dată fiind în 2016, potrivit site-ului asociației, citat de Mediafax.

Cel de-al cincilea album de studio lansat de artistul canadian, „Scorpion” a inclus hiturile „God’s Plan”, „Nice for What” și „In My Feelings”. Lansat în iunie 2018, albumul a stabilit mai multe recorduri în prima săptămână, fiind, printre altele, primul material discografic care a depășit pragul de un miliard de stream-uri pe toate platformele, la nivel global.

Potrivit Apple Music, albumul s-a situat pe primul loc în topuri în 92 de țări.

Anul trecut, titlul de cel mai bine vândut artist i-a fost acordat lui Ed Sheeran. Printre artiștii care au primit acest titlu se mai numără One Direction (2013), Taylor Swift (2014) și Adele (2015).

Topul de anul acesta a fost completat de BTS, pe locul al doilea, Ed Sheeran, Post Malone, Eminem, Queen, Imagine Dragons, Ariana Grande, Lady Gaga, Bruno Mars.

Topul include vânzările de albume în formate fizic şi digital, vânzările de single-uri şi audițiile în streaming.

Sursa foto: Facebook/Drake

Ne poți asculta și aici: