EBS Radio e live pe 90,4 FM

Începând cu această dimineață, de la ora 6.00, clujenii au un nou post de radio. 90,4 FM este frecvența EBS Radio, un canal generalist, privat și independent.

Tudor Runcanu, redactor șef și inițiatorul proiectului. FOTO: Tiberiu Crișan, EBS Radio

EBS Radio difuzează emisiuni muzicale și informative relevante pentru viața socială, economică, culturală și politică a Clujului și a României. O astfel de instituție media e binevenită la Cluj, spune primarul Emil Boc, care mărturisește că e și el, un ascultător de radio.

„Îmi place să ascult și emisiuni de dezbateri, îmi place să ascult și muzică. Îmi place să aud și emisiuni care transmit și mesaje pozitive, nu doar negative. E foarte important să vedem și partea plină a paharului din viața noastră. Eu, prin excelență, încearc să iau tot ce e mai bun de la fiecare om cu care mă întâlnesc. Și dacă toți ne uităm în primul rând și punem acentul pe ce are mai bun fiecare, cu siguranță ca și comunitate vom reuși așa cum, cred eu, că deja Clujul este pe drumul cel bun”, a spus Emil Boc.

Ideea noului post de radio s-a născut în urmă cu un an și jumătate, spune redactorul șef și inițiatorul proiectului, Tudor Runcanu. „Inițial, am vrut să fie un radio online pe care să-l dezvoltăm în timp, dar apoi am decis să fim și un radio FM, drept pentru care am făcut, pas cu pas, toate lucrurile pe care ni le-am imaginat – a strânge oamenii cei mai buni din oraș, a participa la concursul pentru licență, mai apoi a organiza de la zero acest spațiu în care se petrece întreaga noastră activitate. E un sentiment foarte plăcut că, într-un timp scurt, aș zice eu, avem un radio pe care îl putem oferi în primul rând clujenilor”, a declarat Tudor Runcanu.

Foto: Tiberiu Crișan, EBS Radio

Așadar, cei mai buni oameni de radio din oraș, vor realiza la EBS Radio emisiuni live, în formate diverse. Angel Rusu face emisiunea cea mai matinală din Cluj, „Adio Perne”, zilnic de la ora 6.00.

De la ora 9.00, Tiberiu Crișan vine cu „Tibi or Not To Be”, iar de la amiază, Adrian Ardelean discută cu clujenii în direct la „Respiro”.

După-amiaza, de la ora 15.00, îi preia Anca Brășfălean, la… „Tete-a-tete”. „Everything but Cluj” este o emisiune semnată de Alex Brad, difuzată de la ora 18.00, iar seara, de la ora 20.00, Tudor Runcanu va întreține o atmosferă relaxantă, la EBS Lounge.

Dar ce își doresc clujenii de la EBS Radio?

„Dacă ascult radio, atunci îmi place să fie muzică bună. Nu neapărat din zilele noastre, dar să fie muzică bună. Și teme faine, amuzante”, spune un clujean.

„Ar fi nice ca să fie mai atractiv pentru oameni. Personal, aș fi interesat să fiu mai la curent cu ce se întâmplă în locul în care mă aflu”, spune un alt clujean.

„Mie mi-ar plăcea să fie cât mai relevant, iar muzica… eu, tot timpul când e ceva care nu-mi place, îmi pun CD-ul sau telefonul”, este părerea unui alt clujean.

Muzica bună și informații relevante sunt, într-adevăr, ingredientele din bucătăria EBS Radio, condimentate cu multă bună dispoziție.