Elvețienii au decis prin referendum: nu vor subvenționa coarnele vacilor

Elvețienii au respins duminică, prin referendum, inițiativa unui fermier care solicita subvenții pentru crescătorii de animale care lăsau să crească coarnele vacilor și caprelor lor.

Aproape 55% dintre alegătorii elvețieni au respins propunea la referendum, a anunțat guvernul elvețian. Ministrul economiei, Johann Schneider-Ammann, spune că rezultatul demonstrează că standardele privind bunăstarea animalelor sunt ridicate. „Politica agricolă elvețiană astăzi întrunește în mare măsură așteptările pentru bunăstarea animalelor”, a declarat el la o conferință de presă de la Berna, citat de Mediafax.

Trei sferturi din vacile elvețiene, un simbol național și o atracție turistică, sunt lipsite de coarne. Animalele fără coarne sunt mai ușor de crescut, pentru că suferă mai puține leziuni și au nevoie de mai puțin spațiu.

Inițiativa de redare a „demnității animalelor” a fost condusă de fermierul Armin Capaul, care a declanșat o dezbatere națională privind drepturile animalelor în urma unei campanii care a început acum nouă ani.

El a strâns peste 100.000 de semnături pentru a declanșa un vot la nivel național, după ani de lobby politic. Guvernul elvețian s-a opus propunerii lui Capaul de a acorda o subvenție anuală de 190 de franci elvețieni (191,65 dolari SUA) pentru fiecare agricultor, ceea ce ar fi dus la redirecționarea a 30 de milioane de franci din bugetul agricol anual de 3 miliarde de franci.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: