FOTO | România, în semifinalele Fed Cup! Simona Halep, despre Emil Boc: „Ne-a transmis o energie pozitivă prin comportamentul său”

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup cu Franța, în hexagon, după ce a trecut de Cehia, scor 3-2. Echipa României a fost susținută în Cehia de peste o sută de clujeni, în frunte cu primarul Emil Boc.

„Domnul Boc e senzațional! A călătorit atât de mult și ne-a transmis și nouă o energie pozitivă prin comportamentul său. Ne ajută foarte mult. A venit aici special pentru noi”, a spus Simona Halep la conferința de presă.

„Am învins campioana mondială, Cehia!! Felicitări din suflet minunatelor fete care compun echipa Națională a României: Simona, Mihaela, Irina, Monica și Ana!! Împreună cu sutele de români din tribună am trăit un meci atât de greu, dar atât de frumos!! Vă mulțumim fetelor pentru momentele minunate pe care le-ați dăruit tuturor românilor!! Și nu în ultimul rând, felicitări Federației Române de Tenis pentru această reușită de poveste din istoria tenisului românesc!! Hai România!! Mergem să învingem Franța!!”, a scris Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

România a învins Cehia cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, după victoria perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4 și s-a calificat în semifinalele Fed Cup.

Victoria cuplului Irina Begu/Monica Niculescu a adus calificarea României în semifinalele Fed Cup. Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.

Este pentru a doua oară în istorie când România ajunge în semifinalele Fed Cup, dupa ediția din 1973.

România va juca în semifinalele competiției cu Franța, înntr-un meci care se va juca pe terenul franţuzoaicelor, pentru că ultima „directă” a fost găzduită de România, informează Mediafax.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Citrește și: VIDEO | O sută de clujeni fac galerie la meciurile echipei de Fed Cup a României. Emil Boc: Suntem 60 de angajați ai Primăriei

Ne poți asculta și aici: