Epidemie de gripă în România | 54 de decese s-au înregistrat de la începutul sezonului

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că a fost declarată oficial epidemia de gripă. De la începutul sezonului au fost înregistarte în țară 54 de decese din cauza gripei.

„Deși seară aveam o parte din datele pe care direcțiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările și putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (…) Vorbim de o evoluție epidemică a gripei. (…). S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică”, a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Sorina Pintea a declarat că Ministerul a comandat, suplimentar, 30.000 de doze de vaccinuri, care vor fi distribuite, începând de joi, către direcțiile de sănătate publică din țară, care au solicitat acest lucru. Până la acest moment, peste un milion de persoane din grupele de risc s-au vaccinat.

„Au mai fost transmise recomandări suplimentare – limitarea accesului vizitatorilor în mod real în toate unitățile sanitare, special în secțiile cu risc, refacerea urgentă a stocului cu antivirale necesare tratamentului infecțiilor respiratorii acute, instituirea terapiei antivirale imediat după internare la toți pacienții care prezintă tabloul clinic compatibil cu gripa, instituirea tratamentului cu profilactic la contacții pacienților internați, vaccinarea urgentă a personalului medical rămas nevaccinat, refacerea stocurilor de echipamente de protecție și utilizarea corespunzătoare a acestora, refacerea urgență a stocurilor cu antiseptice și dezinfectate pentru asigurarea igienei riguroase a mâinii și suprafețelor”, a precizat Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

Te-ar mai putea interesa

X
X
X