FOTO | 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, sărbătoriți la Cluj cu un spectacol folcloric și focuri de artificii

Un spectacol folcloric și un grandios foc de artificii care a durat aproape 7 minute au încheiat manifestările organizate la Cluj-Napoca cu ocazia împliniriia 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Manifestările au început diminața cu o defilare militară, după care cei prezenți la manifestare s-au prins în horă. În ciuda vremii neprietenoase, clujenii au asistat și la spectacolul folcloric care a avut loc după-amiaza în Piața Unirii.

La ora 20.00 în Piața Avram Iancu a avut loc mult așteptatul spectacol de artificii.

„Haideți ca în această seară, cu un minunat foc de artificii, să salutăm românii de pretutindeni, oriunde s-ar afla ei, la Cluj-Napoca, la Bucrești sau în întreaga lume, să le spunem că Unirea face puterea și uniți vom fi întotdeauna puternici și învingători”, a spus primarul Emil Boc în Piața Avram Iancu. Și aici, cu mic, cu mare, clujenii s-au prin în Hora Unirii.

Unirea Mică a început la jumătatea secolului al XIX-lea. Atunci, Moldova și Țara Românească s-au unit sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii a devenit ireversibil când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Principatului Moldovei, la 5 ianuarie 1859, și apoi al Țării Românești, la 24 ianuarie în același an.

Ne poți asculta și aici: