FOTO | Armata Română, în haine noi. Ministerul Apărării a prezentat noile uniforme ale Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene

Ministerul Apărării Naționale a prezentant propunerile pentru noile uniforme de oraş ale Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene. Uniforma pentru Forțele terestre este bej, iar cea pentru Forțele Aeriene este albastră.

„Crearea noilor uniforme militare de oraș și de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar și va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare. În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să îşi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare”, transmit reprezentanții MApN”, citați de Mediafax.

Pentru Forțele Terestre, propunerea de uniformă, creată de designerul Alexandru Ciucu, este pe fond bej cu vipușcă bej pentru soldați și subofițeri și fond bej cu vipușcă maro închis pentru ofițeri și generali. „Pentru o rezistență mai mare la murdărire, în cazul forțelor terestre există pentru toate gradele și varianta pantalonului sau a fustei de culoare maro închis. Acestea se pot folosi doar în timpul serviciului, nu pe stradă și nu la ceremonii”, transmit organizatorii evenimentului.

În ceea ce privește Forțele aeriene, uniforma este pe fond albastru închis cu vipușcă albastru închis pentru soldați și subofițeri și fond albastru închis cu vipușcă bleu pentru ofițeri și generali. Compoziția este de 40% lână și 60% cordura.

Sursa foto: Facebook/MApN/Laurențiu Turoi, Bogdan Pantilimon

Ne poți asculta și aici: