Președintele CJ Cluj, despre Spitalul regional: Noi am predat terenul Ministerului Sănătății, nu mai avem nicio competență

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că instituția pe care o conduce nu mai are nicio competență în construirea Spitalului Regional de Urgență din Cluj, după ce terenul a fost predat Ministerului Sănătății.

„Noi am predat terenul la Ministerul Sănătății, în afară de a demola, de a aproba PUZ-uri și avize, nu mai avem nicio competență în construirea spitalului. Cine spune că noi, CJ Cluj, nu facem nimic pentru spital, spune prostii. Mă întreb cum am rămas în urma Iașiului dacă în iulie eram pe primul loc, nu are nicio logică, în condițiile în care studiul de fezabilitate e făcut de minister”, a spus Alin Tișe.

El susține că ministrul Sorina Pintea ar trebui să ceară firmei de consultanță studiul de fezabilitate pentru spitalul regional de urgență Cluj. „Nu suntem noi de vină că nu are studiul de fezabilitate la timp. Teoria de a induce ideea că din cauza Clujului este spitalul din Cluj în urma celui din Iași este o minciună pentru că nu noi facem studiul de fezabilitate”, a explicat președintele Consiliului Județean Cluj.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Iași, că dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova nu vor fi terminate la timp, se va depune în prima fază cerere de finanțare pentru cel din Iași. Sorina Pintea a spus că cererea de finanțare pentru construcția Spitalului Regional de Urgență de la Iași va fi depusă în martie-aprilie, chiar dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj și Craiova nu vor fi finalizate.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: