FOTO | Cinci candidați pe un loc la admiterea în Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj

Concurență mare la admiterea în Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj. Aproape 1.400 de dosare au fost depuse pentru cele 300 de locuri scoase la concurs.

Dosarele au fost depuse de candidați la sediile inspectoratelor județene de poliție din întreaga țară. „Școala de Agenți de Poliție <Septimiu Mureșan> Cluj-Napoca scoate la concurs 300 de locuri. „Din țară ne-au fost transmise 1379 de dosare. Astăzi și mâine candidații se prezintă pentru a-și ridica legitimațiile și de sâmbătă încep efectiv probele concursului de admitere. Începem cu contravizita medicală, aceasta are loc la sediul școlii, și de duminică începe verificarea aptitudinilor fizice. Este vorba de parcurgerea unui traseu aplicativ. Sunt două locații: sala de sport din Parcul Iuliu Hațieganu și sala de sport a Armatei, vis-a-vis de Spitalul Militar”, a declarat, pentru EBS Rasio, Alice Popa, purtătorul de cuvânt al Școlii de Agenți de Poliție.

În 20 ianuarie, candidații vor susține o probă scrisă la limba română și o limbă străină, la alegere, între engleză și franceză. Candidații vor fi admiși în ordinea notelor, dacă au obținut minimum 50 de puncte.

Deși salarille polițiștilor au crescut de la 1 ianuarie, nu acesta este motivul pentru care candidații au ales școala de poliție. „Sunt foarte obișnuită cu stilul lor de viață – ordine, disciplină – sunt sportivă de performanță”, spune o candidată. „Îmi place responsabilitatea, sunt foarte calculat și am decis că acesta este drumul meu”, povestește un candidat. „Mi se pare un loc de muncă stabil, îmi place uniforma, ești respectat în societate și mi se pare o meserie de viitor”, a spus, pentru EBS Radio, un alt candidat.

Text și foto: Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: