FOTO | Clujenii își vor putea încărca telefoanele în autobuz. Încă 60 de mijloace de transport noi ajung la Cluj în 2018

Jumătate dintre cele 60 de noi autobuze vor ajunge la Cluj până la sfârșitul acestei luni, iar restul până la jumătatea lunii decembrie, anunță autoritățile locale.

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, care precizează că este vorba de 60 autobuze Mercedes, pentru care Primăria va plăti peste 62 de milioane de lei. „Autobuzele corespund tuturor normelor Europene in domeniu, garanția este de 5 ani sau 350.000 km. Capacitate totală de transport: 104 călători din care 26 locuri pe scaune și 78 locuri in picioare”, a anunțat primarul pe pagina lui de Facebook.

Autobuzele au o lungime de 12 metri, rampă pentru persoanele cu dizabilități, trei uși duble, sistem de încălzire, sistem de aer condiționat, sistem de iluminare interioară a salonului cu lămpi de tip LED, dar și afisaje de traseu exterioare cu LED-uri.

Potrivit primarului Emil Boc, noile autobuze vor dispune de prize tip USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile montate pe barele din salon, dar și de internet gratuit WI-FI pentru călători.

„Sunt primele autobuze care vor avea prize pentru încărcarea mobilelor. Sunt cum s-ar zice full, au tot ce se poate pune pe un autobuz la ora actuală la nivel european”, a declarat, pentru EBS Radio, Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public (CTP).

Acesta a mai spus că până la sfârșitul anului vor mai ajunge la Cluj încă 12 autobuze electrice, în timp ce alte 18 astfel de mijloace de transport în comun nepoluante vor fi puse în circulație până cel târziu în luna aprilie a anului viitor.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: