FOTO | Naționala de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de Fotbal de anul viitor

„Tricolorii mici” au câștigat meciul de aseară cu Liechtenstein, scor 4-0. Golurile României au fost înscrise de George Pușcaș, de două ori, Ianis Hagi și de Adrian Petre.

Selecționata antrenată de Mirel Rădoi a terminat pe primul loc în grupă, având cea mai bună apărare dintre toate echipele participante la calificările pentru Campionatul European.

„Sunt mândru şi sunt mândru că băieţii au reuşit să facă acest lucru. Sunt foarte mândru de ei, cred că în afară de cei 25.000 de oameni, pe care i-am strâns în aceste două meciuri, cred că am făcut alte milioane de oameni să fie mândri că sunt români”, a declarat Mirel Rădoi, antrenorul României, potrivit Mediafax.

„Mergem să câştigăm meciuri la Euro, nu mergem să facem act de prezenţă. Sunt multe echipe foarte bune, dar şi noi suntem un grup unit. Am câştigat multe meciuri şi acest lucru ne-a dat încredere. Probabil vor veni foarte mulţi oameni să ne susţină în Italia”, a spus și Dennis Man.

„Mergem să ne batem de la egal la egal cu fiecare. Avem şanse să ne batem, să scoatem cât mai multe puncte şi să ne calificăm. Am realizat o chestie ce nu multe generaţii au putut, nu avem frică, ştim că suntem buni, că avem talent, dar să rămânem modeşti, iar eu zic că o să facem treabă bună şi acolo. Orice jucător de la tineret îşi doreşte să ajungă la echipa mare, când are rezultate bune şi la echipa de tineret şi la echipa de club îşi doreşte să ajungă la cea mare”, susține Ianis Hagi.

Ultima prezență a unei naționale de tineret a României la turneul final a fost în urmă cu 20 de ani, când țara noastră a organizat această competiție.

Sursa foto: frf.ro

Ne poți asculta și aici: