FOTO | Noua clădire-internat a Liceului pentru Deficienți de Auz, o investiție de peste 9,5 milioane de lei, este aproape gata. Are 14 camere și adăpost de apărare civilă

Noul corp de clădire ridicat la Liceul pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca este aproape gata. Clădirea va fi folosită ca și internat, iar numărul de locuri de cazare va fi de 150.

Au fost deja finalizate, în totalitate, structura de rezistenţă şi execuția terasei, respectiv termoizolația și hidroizolația acesteia, reușindu-se inclusiv închiderea exterioară a clădirii prin lucrări de zidărie și tâmplărie, potrivit reprezentanților Consiliului Judeșean Cluj, care finanțează această investiție.

În prezent, lucrările se desfășoară la interiorul clădirii.

„Am cerut constructorilor mobilizare maximă, astfel încât să putem finaliza internatul cât mai curând. De altfel, chiar și acum se lucrează intens, lucrările nefiind oprite nici măcar în zilele din preajma sărbătorilor. Ceea ce ne dorim este ca noul an educațional să ne găsească cu acest imobil complet finalizat și dotat, dat în folosința elevilor. În acest fel vom oferi copiilor cu deficiențe de auz condiții de cazare, masă și de studiu demne de o școală europeană a mileniului III”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Imobilul va avea trei etaje. Subsolul este compus dintr-un adăpost de apărare civilă, centrală termică, depozite de alimente, spălătorie, uscătorie, călcătorie și grupuri sanitare pentru personal. La parterul clădirii se află o sală de mese cu o capacitate de 128 de locuri, bucătăria și infirmeria, în timp ce la cele trei etaje superioare se amenajează câte 14 camere și grupuri sanitare.

Toate acestea vor crea un număr de 150 de locuri de cazare în dormitoare ce vor găzdui câte patru elevi, existând o baie comună pentru câte două dormitoare.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 9,5 milioane de lei Consiliul Județean Cluj alocând sumele necesare, pe măsura evoluției lucrărilor. În 2018, CJ Cluj a alocat 3,5 milioane de lei.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

 

Ne poți asculta și aici: