FOTO: Start pentru Aqua Park-ul din Gheorgheni. Vedeta centrului acvatic va fi toboganul King Cobra, de 17,5 metri înălțime

Indicatorii tehnico-economici ai noului Aqua Park care va fi amenajat în cartierul Gheorgheni vor fi dezbătuți în ședința Consiliului local Cluj-Napoca de săptămâna viitoare.

Potrivit studiului de fezabilitate, partea de interior a centrului acvatic va avea o suprafață construită de 20.900 de metri pătrați, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați.

Potrivit primarului Emil Boc, parcul va dispune de opt tobogane acvatice, a căror capacitate ajunge la aproape 2.000 de persoane pe oră, dar și de bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase.

„Vedeta Aqua Park-ului va fi fără îndoială toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră”, anunță Emil Boc.

Aqua Park-ul va avea peste 1.200 de locuri de parcare.

Valoarea estimată a investiției depășește 198,2 milioane de lei, fără TVA, din care 125,5 milioane de lei pentru construcții și montaj, iar restul pentru dotările parcului.

„Aqua Park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive”, mai anunță primarul Emil Boc.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: