Primăria Cluj lansează licitația pentru studiul de prefezabilitate al metroului

Licitația pentru studiul de prefezabilitate al metroului din Cluj va fi lansată în prima jumătate a lunii noiembrie, a anunțat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței Consiliului Local.

Municipalitatea alocă 3,5 milioane de lei pentru acest prim pas în realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură de transport.

Potrivit stimărilor făcute de reprezentanții Primăriei, costurile pentru realizarea metroului se ridică la circa 100 de milioane de euro pe kilometru.  „Aproximativ 16 kilometri din Florești-Gilău până la Aeroport, în mai multe tronsoane. Costurile se pare că se cifrează în jur la 100 de milioane de euro pe kilometru, dacă totul este în subteran. Stațiile se pare că trebuie să fie amplasate cam la un kilometru distanță, sau, unde viața o cere, și la distanțe mai mici. Clujul anului 2030 sau 2040 nu va putea rezista fără metrou, pentru că ne îndreptăm încet și sigur spre un milion de locuitori”, declara primarul Emil Boc, pentru EBS Radio, în vară.

Citește și: Metrou la Cluj-Napoca. Exemplul altor orașe europene: trafic rutier redus și înjumătățirea timpilor de călătorie

X
X
X