Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Protest la Direcția de Finanțe Cluj. Angajații se tem că vor urma disponibilizări

Aproximativ 200 de angajați ai Finanţelor din Cluj și-au întrerupt astăzi activitatea, timp de o oră, îngrijorați din cauza proiectului care prevede desfiinţarea direcţiilor regionale.

Foto arhiva EBS Radio.

Oamenii au afirmat că se tem să nu rămână fără locuri de muncă. Protestul nu a perturbat, însă, activitatea instituției.

„Nemulțumirea noastră constă în faptul că acest proces de reorganizare se desfășoară într-un mod extrem de opac. Nimeni nu știe cum va arăta viitoarea structură, nimeni nu știe dacă își va păstra locul de muncă sau nu. Dacă și-l va păstra în același oraș în care lucrează acuma. Pentru că una este să lucrezi în același oraș și alta este să fii relocat în altă reședință de județ. Reorganizarea aceasta ne privește pe toți”. a declarat pentru EBS Radio Dorin Modure, președintele Sindicatului Solidaritatea al agnajaților din Finanțele clujene.

Toți liderii de sindicat din domeniu se vor întâlni mâine cu Ministrul de Finanțe, pentru a discuta aceste nelămuriri. De altfel, Eugen Teodorovici a declarat că este necesară o reformă administrativă a ANAF și le-a transmis angajaților nemulțumiți de reorganizarea instituției să-și respecte obligațiile de serviciu.
Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Ovidiu Cornea

X
X
X