Guillermo Del Toro a vorbit despre filmul „Scary Stories to Tell in the Dark”, ecranizare a cărții de groază care i-a marcat viața

Cineastul mexican Guillermo Del Toro a oferit detalii despre ecranizarea cărții de groază care i-a marcat viața, la lansarea primului trailer al filmului care se numește „Scary Stories to Tell in the Dark”.

Guillermo Del Toro a explicat impactul profund pe care poveștile din seria „Scary Stories to Tell in the Dark/ Povești de groază de spus pe întuneric” l-au avut asupra vieții sale, a potrivit revistei Variety, citată de Mediafax.

„Mă plimbam printr-o librărie din San Antonio, Texas. Eram în primii ani ai adolescenței și am dat peste volumul cu titlul acesta căruia nu îi poți rezista – Scary Stories to Tell in the Dark. Coperta era înfiorătoare și, când am început să răsfoiesc, ilustrațiile au fost primele care m-au prins, abia apoi am descoperit reformularea poveștilor în varianta lui Alvin Schwartz, eficace, fluid și răutăcios”, a povestit Del Toro.

Cineastul de 54 de ani a mai povestit și cum a reapărut în viața lui seria de povestiri, în 1997, chiar după ce tatăl său a fost răpit în Mexic.

Regizorul James Cameron a fost cel care a plătit răscumpărarea de un milion de dolari, pentru că Del Toro avea probleme cu banii. Chiar și așa, atunci când a descoperit că o galerie de artă vinde lucrările originale pe baza cărora erau realizate ilustrațiile din volumul care îl cucerise în adolescență, nu a putut să se abțină să nu le cumpere.

„Chiar eram sărac, dar, într-un gest excentric, am cumpărat cele mai importante ilustrații din cartea pe care o iubesc. Asta a dus la și mai multe probleme financiare și, după aceea, la probleme în căsnicie”, a mai spus Guillermo Del Toro.

Del Toro s-a alăturat ca producător și scenarist în proiectul de ecranizare a cărții în luna aprilie 2018, imediat după ce a primit premiile Oscar pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor pentru „The Shape of Water”.

„Scary Stories to Tell in the Dark” este regizat de André Øvredal. Acțiunea filmului se petrece în America anului 1968, în orășelul Mill Valley, unde o adolescentă cu probleme își transformă viața într-o carte de povestiri, iar poveștile prind viață pentru un grup de tineri.

Din distribuție fac parte Natalie Ganzhorn, Gabriel Rush, Austin Abrams, Austin Zajur, Michael Garza și Zoe Colletti. „Scary Stories to Tell in the Dark” va fi lansat în 9 august.

Guillermo del Toro este cunoscut pentru filmele „Labirintul lui Pan”, seria „Hellboy” și „Pacific Rim”. El se numără, de asemenea, printre cei care au scris scenariul pentru seria „Hobbitul”, pe care trebuia, de altfel, să o și regizeze. Până la urmă, trilogia, o adaptare a romanului cu același nume din 1937 scris de J. R. R. Tolkien, a fost regizată de Peter Jackson.

Sursa foto: Facebook/Guillermo del Toro

Ne poți asculta și aici: