Guvernul ar putea finanța filme în care joacă Gerard Butler, Nicolas Cage sau Steven Seagal

Guvernul României a aprobat şase cereri de finanţare pentru proiecte cinematografice în valoare de 39,9 milioane de lei, în cadrul schemei de ajutor de stat menite să sprijine această industrie.

Printre proiectele depuse se numără şi coproducţii în care vor juca actori celebri, precum Gerard Butler, Steven Seagal şi Nicolas Cage, potrivit unui comunicat al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP).

„Până la data de 3 decembrie 2018, a fost depus un număr de 17 cereri de finanţare în valoare totală de 110.181.175,51 lei, din care 6 au fost aprobate, valoarea ajutorului de stat aprobat ridicându-se la 39.923696,37 lei. Un număr de 10 cereri de finanţare care au solicitat un ajutor de stat în valoare de 65.265.836,06 lei se află încă în analiză. Dintre proiectele depuse sunt de evidenţiat proiectele cu participare internaţională semnificativă care au în distribuţie actori cu succes de box-office precum Gerard Butler, Keira Knightley, Olivia Munn, Jean Reno, Steven Seagal sau Nicolas Cage”, se arată în comunicat CNSP.

Proiectele cinematografice sunt în marea lor majoritate coproducţii în parteneriat cu companii din România, ceea ce înseamnă, spun reprezentanții CNSP, angrenarea capacităţilor autohtone în crearea unor produse culturale care vor intra în circuitul internaţional.

Sursa foto: Facebook/Gerard Butler

Ne poți asculta și aici: