TIFF.18 | Nicolas Cage, la Cluj: „Noi, cei care ne petrecem viața în cinema, trebuie să ne păstrăm mintea de studenți”

Actorul american Nicolas Cage a primit în acest weekend, la Cluj, Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale.

Acesta a declarat, pe scena Festivalului Internațional de Film Transilvania, că va pune distincția pe noptiera de lângă pat și inima i se va încălzi când se va gândi la prietenii din Transilvania.

Nicolas Cage a susținut și un masterclass în fața publicului și a unor tineri cineaști, moderat de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov. Actorul american i-a sfătuit pe oamenii din industria cinematografică să nu se teamă de eșecuri și să își asume riscuri.

„Nu mă văd ca un maestru, ci mai degrabă ca un student. Cei dintre noi care ne petrecem viața în cinema, ca regizori sau actori, trebuie să ne păstrăm mintea de studenți, să încercăm întotdeauna să învățăm ceva, să nu ne temem de eșecuri, să ne asumăm riscuri. Eșecurile ne învața ce să facem sau ce greșeli să nu repetăm. În termeni de carieră, eu mă văd ca unul care a muncit. Nu am avut o carieră, doar am muncit”, a spus actorul premiat cu Oscar în anul 1996 pentru rolul din filmul „Leaving Las Vegas”, regizat de Mike Figgis.

Actorul american, care a primit la TIFF Trofeul Transilvania pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale, a vizitat și zone din apropierea Clujului, inclusiv satul Rîmetea.

Ne poți asculta și aici: