Starea Clujului după pandemie. Clujenii, invitați la dezbateri privind soluțiile de ieșire din coronacriză

Primăria Cluj-Napoca îi invită pe locuitorii orașului la o serie de dezbateri publice privind soluțiile și politicile publice care să ajute la ieșirea din criza provocată de pandemie.

Având în vedere faptul că pandemia Coronavirus a afectat foarte multe domenii de activitate din oraș, și în vederea adoptării unor politici publice eficiente, inclusiv din perspectiva alocărilor financiare de la bugetul local, Primăria Municipiului Cluj-Napoca va iniția în următoarele 30 de zile mai multe dezbateri publice în acest scop.

Dezbaterile se vor concentra în principiu, pe următoarele teme: cum a fost afectat un anumit domeni; care sunt soluțiile în domeniul respectiv după pandemia Coronavirus? și care sunt modalitățile și politicile publice prin care Primăria și Consiliul local pot ajuta domeniul respectiv.

Calendarul dezbaterilor publice

Starea sectorului cultural clujean. Alocările financiare pentru sectorul organizațiilor neguvernamentale: Miercuri, 27 mai 2020, ora 17:00;

Starea sectorului de sănătate clujean. Alocărille financiare pentru domeniul medical: Marți, 2 iunie 2020, ora 12:00;

Starea sportului clujean. Alocările financiare pentru domeniul sportului: Marți: 9 iunie 2020, ora 12:00;

Starea mediului de afaceri clujean. Provocări și soluții: Marți: 16 iunie 2020, ora 12:00;

Starea socială a municipiului Cluj-Napoca. Provocări și soluții: Marți: 23 iunie 2020, ora 12:00.

În lunile următoare dezbaterile publice vor continua cu teme legate de învățământ, culte, transport, mediu și altele care sunt de interes public.

Dezbaterile se vor desfășura pe o platformă online de videoconferință.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterilor publice vor fi înscrise pe platforma online de videoconferință, pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca , înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței.

Cetățenii care s-au înscris în aceste condiții, vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la dezbaterea publică și vor putea lua cuvântul.

Data începerii sesiunii de înscriere la cuvânt va fi comunicată odată cu anunțul privind organizarea fiecărei dezbateri publice.

Dezbaterile publice vor fi transmise online pe pagina de Facebook a Municipiului Cluj-Napoca.

 

Ne poți asculta și aici: