INS: Veniturile totale lunare ale unei gospodării sunt de 4.151 de lei, iar cheltuielile de 3.558 de lei

Veniturile totale medii lunare ale populaţiei pe o gospodărie au fost de 4.151 lei, în al doilea trimestru din 2018, iar cheltuielile totale au fost în medie de 3.558 lei lunar, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Potrivit datelor prezentate, cheltuielile populaţiei reprezintă 85,7% din nivelul veniturilor. La nivelul fiecărei gospodării din România, venitul total mediu lunar a fost de 1.589 lei pe persoană, iar cheltuiala medie totală s-a ridicat la 1.362 lei/persoană.

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (67,5%), la care se mai adaugă cele obținute din prestaţii sociale (18,4%), cele din agricultură (2,2%) sau cele obținute din activităţi neagricole independente (2,2%).

Potrivit INS, principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: