Interviurile EBS | Nutriționistul Diana Porumb, despre greșelile din alimentație: „La sfârșitul unei perioade de post, aproape toată lumea are câteva kilograme în plus”

Nutriționistul Diana Porumb a vorbit la EBS Radio despre postul Paștelui, ce trebuie să conțină farfuria noastră zilnică pentru a fi sanătoși, care sunt greșelile alimentare pe care le facem, despre lichide, cum putem slăbi eficient și cum trebuie să bem cafeaua.

Postul, așa cum îl știu bunicii și părinții noștri începe să dispară. Nu pentru că oamenii nu ar mai ține post, ci din cauza faptului că alimentele pe care le consumă sunt, în marea lor majoritate, procesate.

„Am observat această schimbare de trend a alimentației în post, să spun așa, în ultimii 10 ani de când profesez. Într-adevăr au apărut foarte multe preparate care încearcă să le copieze pe cele pe care le mâncăm în restul anului. Și majoritatea se bazează pe carbohidrați, ori acest lucru se vede foarte bine în silueta persoanelor care țin postul pentru că ei înlocuiesc aceste proteine animale, carnea, lactatele, ouăle, cu produse procesate din soia și din tot felul de făinuri, care conțin carbohidrați. La sfârșitul unei perioade de post, aproape toată lume are câteva kilograme în plus. Într-adevăr, postul așa cum se ținea pe vremuri era mult mai benefic pentru organism, se baza foarte mult pe legume, extrem de mult pe supe, îmi amintesc unele persoane la începutul carierei mele îmi spuneau că își potoloesc foamea cu bulion. Erau alte vremuri, acum toată lumea își potolește foamea cu o felie de pâine unsă cu ceva, cu gust de orice, inclusiv cu gust de carne”, a spus nutriționistul în interviul acordat Gabrielei Buruian.

Diana Porumb este adepta ideii că dacă vrei să slăbești nu trebuie să începi dieta și un program de sport în același timp.

„Este important ca în prima lună să ne concentrăm pe un singur lucru. Dacă făceam sport dinainte, să spun de șase luni constant, putem începe o dietă, nu este nicio problemă, dar amândouă deodată nu se pot începe. Am peste 1.000 de pacienți deja cu care am avut rezultate extrem de bune dacă în prima lună s-au odihnit mai mult – deci efectiv le-am spus să doarmă mai mult decât de obicei – iar după prima lună au început sportul și, practic, au trecut de perioada aceea de stagnare care intervine la toată lumea”, a mai explicat Diana Porumb.

Ascultă aici interviul integral cu Diana Porumb:

Ne poți asculta și aici: