Kelemen Hunor și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al UDMR. Alegerile vor avea loc la Cluj în a doua parte a lunii februarie

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Congresul Uniunii, care va avea loc la Cluj-Napoca în a doua parte a lunii februarie.

„Președintele UDMR, Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Uniunii. Congresul Uniunii se va desfășura în perioada 22-23 februarie 2019, la BT Arena din Cluj-Napoca, eveniment la care sunt așteptați peste 1.000 de participanți – delegați și invitați din țară și din străinătate. Președintele Kelemen Hunor a subliniat faptul că, experiența acumulată în ultimii opt ani de când se află la conducerea UDMR, îi oferă șansa de a face față cu încredere unui nou mandat. Sub conducerea sa, în ultimii opt ani, Uniunea a reușit să ajungă la conturarea unei poziții unitare în privința aspectelor importante și, astfel, a reușit să aibă sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unor decizii importante”, se arată într-un comunicat al UDMR.

Liderul UDMR a subliniat, în comunicat, că scopul său nu este funcția, rolul fiind acela de a construia „o Uniune echilibrată și puternică”. „Este inevitabil ca în Transilvania, găsirea unui partener de dialog să se materializeze fără acceptarea unui compromis. Aceasta este și va rămâne o condiție inevitabilă a politicii minoritare, a consolidării comunității. Au trecut 100 de ani în România, iar la scară istorică obiectivul este ca în următorii 100 de ani să existe în această țară o comunitate maghiară puternică, competitivă și de succes, care să își poată păstra identitatea pe pământul natal. Este responsabilitatea noastră să creăm o viziune pentru viitor. Aceasta este cea mai importantă sarcină a Congresului din februarie”, a menționat Kelemen.

Sursa foto: Facebook/RMDSZ

Ne poți asculta și aici: