Linie suplimentară de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

O linie suplimentară de gardă va funcționa la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj în următoare trei luni, ca urmare a numărului mare de pacienți care se adresează unității.

Decizia a fost luată de conducerea Consiliului Județean, în subrodinea căruia se află spitalul clujean.

„Măsura dispusă are un caracter temporar și va fi, cu siguranță, în beneficiul celor care se prezintă la Camera de gardă pentru diverse controale. În acest fel, pacienții nu vor mai trebui să aștepte un interval îndelungat de timp în încăperi aglomerate, alături de alte cazuri cu boli respiratorii transmisibile. Totodată, decizia de a suplimenta activitatea cu o linie de gardă va veni și în sprijinul cadrelor medicale, oferindu-le posibilitatea de a se ocupa în detaliu de cazurile severe spitalizate, precum și de pacienții critici sosiți cu ambulanța”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Măsura se va aplica în perioada februarie-aprilie 2019 și a fost luată după ce în ultimele zile numărul pacienților care se prezintă la Camera de gardă a ajuns la 80 pe parcursul a 24 de ore.

Linia de gardă suplimentară va funcționa de luni până vineri între orele 14.00 și 20.00, iar în weekend în intervalul orar 8.00 – 20.00 și va fi deservită de șapte medici.

Citește și: Numărul cazurilor de gripă s-a dublat la Cluj. Direcția de Sănătate nu mai are vaccin antigripal

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: