Sindicaliștii acuză: Ministerul Justiției tratează cu indiferență greva angajaților din penitenciare

Sindicaliștii din penitenciare vor organiza mitinguri în fața unităților, nemulțumiți de faptul că nu au primit niciun răspuns din partea autorităților, deși protestele lor au început de două săptămâni.

„Nu am primit niciun mesaj sau vreun răspuns din partea ministrului Justiției. Nu s-a schimbat nimic! În data de 10 august am intrat în grevă japoneză, iar la sfârșitul lunii vom face mitinguri în fața unităților penitenciare”, a declarat Adrian Ovidiu Bota, președintele Sindicatului Liber din Penitenciarul Gherla.

Până acum, salariații au recurs la mai multe forme de protest, de la refuzul de a mai efectua ore suplimentare, până la grevă japoneză.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), din care fac parte și angajații Penitenciarului Gherla, cere condiții de lucru mai bune pentru salariați, plata orelor suplimentare restante și eliminarea discriminărilor salariale.

FSANP mai anunță că, în cazul în care aceste revendicări nu vor fi soluționate, angajații vor înceta să-și mai desfășoare activitatea și vor ieși în stradă.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: