Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Vom finanța un centru național de excelență în neurochirurgie la Cluj

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că la Cluj va fi înființat un centru național de excelență în neurochirurgie, în urma unei investiții de 45 de milioane de euro.

Sorina Pintea susține că noul centru va fi terminat în doi ani, iar lucrările de construcție ar trebui să înceapă în noiembrie-decembrie.

„Pentru Cluj avem un proiect de importanță națională, promovat de Spitalul Județean de Urgență, vom finanța un centru național de excelență în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect generos pentru partea de neurochirurgie. Investiția este de 45 de milioane de euro. De la data semnării contractului de execuție, va fi finalizat în 24 de luni. Spitalul va demara procedurile pentru studiul de fezabilitate, iar Ministerul Sănătății va finanța anul acesta tot ce se va executa. Este foarte important pentru Cluj să înceapă în noiembrie – decembrie construcția efectivă”, a declarat Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, noul centru va avea 5 etaje și va dispune de toată aparatura necesară unui centru de neurochirurgie – RMN, CT, angiograf, robot. „Actuala clinică de neurochirurgie din Cluj-Napoca nu corespunde standardelor”, a subliniat Sorina Pintea.

Ne poți asculta și aici: