Opera lui Mihai Eminescu, disponibilă gratuit printr-o aplicație lansată de Academia Română

Opera lui Mihai Eminescu va fi disponibilă gratuit printr-o aplicație pentru telefoane mobile, care va fi lansată mâine în București de Academia Română.

 

„Mihai Eminescu, întreaga operă” este o aplicație gratuită pentru telefoanele inteligente, spune Academia Română, care a programat lansarea de Ziua Culturii Naționale, informează Mediafax.

Opera eminesciană va fi disponibilă, în regim gratuit și într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store și Google Play, notează cei de la Academia Română.
Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă” a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă din care au făcut parte cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociației NeamUnit.

„Academia Română și-a asumat urgența refacerii punților dintre marii întemeietori ai culturii române moderne și societate, idee asumată de către echipa de proiect. Astfel, aplicația <Mihai Eminescu, întreaga operă> pentru telefoanele inteligente reprezintă a doua mare relansare a Operei eminesciene după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română. În România, în momentul de față, peste jumătate dintre locuitori utilizează terminale telefonice inteligente, marea majoritate a acestora fiind tineri”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Academia Română

 

Ne poți asculta și aici: