Papa Francisc, primul suveran pontif care a vizitat Peninsula Arabică

Papa Francisc a devenit duminică primul suveran pontif care a vizitat Peninsula Arabă, la câteva ore după ce a condamnat dur războiul din Yemen, în care Emiratele Arabe Unite joacă un rol militar major.

Potrivit Reuters, preluat de Mediafax, la puțin timp după aterizarea în Abu Dhabi, Papa Francisc a transmis că urmărește criza umanitară din Yemen cu multă îngrijorare și că se folosește de slujba sa de duminică din Vatican pentru a solicita părților implicate să ajungă la un acord de pace și să vină în ajutorul milioanelor de oameni afectați de războiul civil.

„Plânsul copiilor și al părinților ajunge la Dumnezeu. Să ne rugăm pentru copiii înfometați, însetați, care nu au medicamente și care se află în pericol de moarte”, a transmis Papa Francisc.

Emiratele Arabe Unite au salutat mesajul suveranului în ceea ce privește războiul din Yemen.

„Vom asigura implementarea acordului și vom transforma anul 2019 în anul păcii în Yemen”, a declarat Anwar Gargash, ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite.

Papa Francisc a fost întâmpinat la sosire de prințul coroanei, Mohammed bin Zayed al-Nahyan. În cursul vizitei sale, care va dura trei zile, Papa se va întâlni și cu Ahmed al-Tayeb, imam-ul suprem al moscheei al-Azhar.

Papa va lua parte marți la o conferință pe probleme religioase și va ține o slujbă, la care sunt așteptați peste 120.000 de credincioși.

În Emiratele Arabe Unite trăiesc peste un milion de romano-catolici. Având în vedere numărul ridicat, oficialii de la Vatican au transmis că doresc o prezență mai puternică a Bisericii Catolice în Emiratele Arabe Unite.

Sursa foto: Facebook/Pope Francis

Ne poți asculta și aici: