Papa Francisc va oficia, pe Câmpia Libertății de la Blaj, Liturghia de beatificare a șapte episcopi martiri greco-catolici, între care și cardinalul Iuliu Hossu

Sanctitatea Sa Papa Francisc va oficia, în timpul vizitei sale în România, liturghia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici, martiri ai regimului comunist.

Ierarhii care vor fi beatificați în cadrul liturghiei care va avea loc pe Câmpia Libertății de la Blaj sunt Valeriu Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și cardinalul clujean Iuliu Hossu.

Demersurile de beatificare au început de aproximativ zece ani, însă au fost îngreunate de găsirea unor documente cu privire la viața celor șapte episcopi.

Sanctitatea Sa Papa Francisc va ajunge în România în data de 31 mai și va întâmpinat la Aeroportul „Henri Coandă” de către președintele Klaus Iohannis, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:00. Papa Francisc va efectua o vizită în România între 31 mai și 2 iunie.

În 1 iunie, Suveranul Pontif va vizita Șumuleu Ciuc și Iașiul, iar în data de 2 iunie se va afla la Blaj.

Sursa foto: Wikipedia

Ne poți asculta și aici: